Cupa Tymbark Junior

Federatia Romana de Fotbal si Tymbark au lansat in 2016 competitia Cupa Tymbark Junior, o intrecere la fotbal adresata elevilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, fete si baieti. Competitia se desfasoara la nivel national, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si vizeaza atat descoperirea de talente, cat si incurajarea activitatii sportive in randul celor mici. Sustinatorii competitiei sunt MIODRAG BELODEDICI, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator de baza in echipa Nationala a Romaniei in anii ‘90 si MARIA FICZAY, fundas central in Echipa Nationala de Fotbal Feminin si la echipa Medik Konin, campioana Poloniei.

Cupa Tymbark Junior este unul dintre cele mai mari turnee de fotbal pentru elevi cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Elevii participa la competitie prin intermediul unitatii de invatamant in care invata, formand echipe de joc, iar intrecerea se desfasoara in 5 etape: etapa pe scoala, pe localitate, etapa judeteana, zonala si finala. Partenerul oficial al competitiei este Maspex Romania prin brandul Tymbark.

Cupa Tymbark Junior are doua componente, una pentru echipele de baieti si una pentru echipele de fete si este structurata pe grupe de varsta, dupa cum urmează: grupa de varsta U8 - in care se pot inscrie elevii din clasa pregatitoare, clasa I si a II-a, grupa de varsta U10 - in care se pot inscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 - în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a.

Mai multe detalii gasiti pe www.cupatymbark.ro

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.

În România, Cupa Tymbark Junior, ediţia 2017, a înregistrat la start un număr record de 122.692 de copii înscrişi în competiţie, însumând peste 12.500 de echipe, fete şi băieţi.

Despre Cupa Tymbark Junior